به گزارش مشرق، کاوه زرگران درباره دلایل کاهش سهم ایران از بازار جهانی مواد غذایی حلال اظهار کرد: اصولا علی رغم اینکه کشور ۸۰ میلیونی مسلمان هستیم و همه کالاهای تولیدی ما حلال است اما، هیچ سازمان منسجم و ناظر داخلی در این زمینه نداریم که درباره کالاهای تولیدی صحه گذاری کند.
عضو اتاق بازرگانی ایران افزود: با توجه به اینکه در همه دنیا تنوع تولید برای مسلمان و غیر مسلمانان وجود دارد، سازمانهایی وجود دارند که تایید میکنند که کالای تولید شده حلال است یا نه.وی گفت: در سالهای اخیر با توجه به رشد بازار حلال در دنیا اما، به دلیل نبود یک سازمان گواهی دهنده محصولات حلال، از این بازار جا ماندیم.
زرگران با بیان اینکه فقدان یک سازمان ایرای صادرکننده گواهی حلال نشان دهنده روشهای ممیزی در زمینه حلال در کشور سالها است که احساس میشود، ادامه داد: علی رغم اینکه هیات دولت نیز قوانینی در این باره مصوب کرده اما، شاهد خروجی خاصی از این مصوبات نبودیم.
دبیر کانون انجمنهای مواد غذایی درباره آن دسته از کالاهای داخلی که با نشان حلال صادر میشوند، گفت: شرکتهای صدور گواهی خارجی که به ایران نمایندگی دادند، برندهای حلال خود را در دنیا تبلیغ کردند و جایگاه دارند و شرکتهای داخلی ما از این برندها استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر اقداماتی انجام شده، ولی برای افزایش سهم در بازار بزرگی که وجود دارد بسیار فاصله داریم افزود: علی رغم اینکه کالاهای ما را در کشورهای همسایه به دلیل داشتن نام ایران استفاده میکنند اما، هنوز نتوانستیم برند حلال ایرانی داشته باشیم.
زرگران خاطرنشان کرد:برای ورود به بازارهای بین المللی کشورهای مسلمان نیاز است گواهی بین الملی داشته باشیم که کشور مقصد آن را تایید کند.